Van Rhijn: 'Als je bij de training was geweest, had je iets heel anders gezegd'
Rechtsback is kritisch, ook op zichzelf

Van Rhijn: 'Als je bij de training was geweest, had je iets heel anders gezegd'

20-04-2015 11:50
10

Ricardo van Rhijn haalde zondag net als veel van zijn ploeggenoten een bedenkelijk niveau. De Ajax-verdediger raakte bijna alle ballen verkeerd en mocht niet klagen dat NAC Breda slechts een punt meenam (0-0).

Van Rhijn toont zich in gesprek met Ajax Life zelfkritisch. "De spelhervattingen waren ondermaats, dat ben ik met je eens", aldus Van Rhijn. "Maar als je zaterdag bij de training was geweest, had je iets heel anders gezegd. Ik kan wel mooi roepen dat het zaterdag fantastisch was, zoals het hoort, maar in de wedstrijd ging het niet goed. En daar draait het uiteindelijk om."

"Het gaat op trainingen wel vaker goed, alleen weten we dat niet te vertalen naar wedstrijden. Daar kopen de supporters in de Arena niets voor", realiseert de verdediger zich. "Als we blijven voetballen zoals we nu doen, kunnen we wel blij zijn met de tweede plaats, maar gaan we de Champions League of zelfs Europa League niet halen. Zelfs dat we twee keer zijn geplaatst, maakt niets uit. We hebben het nu tegen veel ploegen lastig."