Einde van Twente-malaise niet in zicht: Er gaat deze zomer nog veel gebeuren
"Maar ik zal blijven, ben tevreden hier"

Einde van Twente-malaise niet in zicht: "Er gaat deze zomer nog veel gebeuren"

20-04-2015 13:06
1

De zomer komt steeds dichterbij, maar FC Twente zit in ongekend zwaar weer. Joachim Andersen ziet echter ook voordelen in de financiële en sportieve malaise in Enschede.

"Deze periode is hartstikke goed voor mijn ontwikkeling", citeert TC/Tubantia het Deense talent, die zich niet bezighoudt met de onrust. "Ik concentreer me volledig op het voetbal. Al het rumoer bij de club gaat grotendeels langs me heen. Ik kan er toch niks mee doen."

De achttienjarige Andersen is sinds een aantal weken het vaste maatje van aanvoerder Andreas Bjelland. "Ik voel me lekker naast hem. Best bijzonder dat twee Deense jongens nu het centrale verdedigingshart van FC Twente vormen. Ik kijk veel naar hem, leer van hem. Maar ja, ik moet er rekening mee houden dat hij deze zomer vertrekt."

Zelf verlengde Andersen zijn contract tot medio 2018. "Mijn toekomst ligt bij FC Twente. Er gaat deze zomer nog veel gebeuren, dat is ook voor mij spannend. Maar ik zal blijven, ben tevreden hier. Het voelt lekker en het is goed dat ik in deze periode speel. Ik bereid me op deze manier al voor op komend seizoen. Maar dat is nog ver weg. Ik wil eerst met het elftal het maximale uit de laatste drie duels halen."