Engeland velt oordeel over Depay: Hij maakt er soms een zootje van
"Het ging een beetje op en af"

Engeland velt oordeel over Depay: "Hij maakt er soms een zootje van"

20-04-2015 13:22
7

Ook in Engeland is maandag doorgedrongen dat Manchester United concrete belangstelling heeft voor Memphis Depay. De PSV-ster is onderwerp van gesprek.

De rake vrije trap van Depay in de kampioenswedstrijd van PSV oogstte veel bewondering aan de andere kant van de Noordzee, maar niet iedereen is om. In de ogen van Tony Gale is de vijftienvoudig Oranje-international (21) nog niet klaar voor een vaste basisplaats bij het Manchester United van Louis van Gaal.

"Ik denk niet dat hij iemand is die direct in de basis staat, helemaal omdat Van Gaal al veel buitenspelers tot zijn beschikking heeft", aldus de oud-voetballer, die ruim twintig jaar rondliep op de Engelse velden, bij Sky Sports.

"United heeft Juan Mata, Antonio Valencia en Ashley Young. Dus ik denk dat Depay er een voor de toekomst is. Ik zag hem tegen Turkije spelen. Toen ging het een beetje op en af. Hij deed de moeilijkste dingen heel goed, maar maakte er een zootje van als hij iets makkelijks moest doen."

Ook Stuart Pearce, oud-bondscoach van Jong Engeland, ziet in Depay een versterking voor de lange termijn. "Van Gaal kent de markt goed, dus hij zal het wel weten. Het wordt interessant om te zien wat hij van plan is met Depay. De Nederlandse manier van spelen kan geïntroduceerd worden."