Historische prestatie van 'gelukkige' jonge Spurs-spits: Fantastisch
"We moeten hem proberen te pushen om zijn niveau verder te verbeteren"

Historische prestatie van 'gelukkige' jonge Spurs-spits: "Fantastisch"

20-04-2015 19:39

Harry Kane maakte afgelopen weekend weer een goal. Zijn treffer tegen Newcastle United betekende doelpunt nummer dertig als je alle competities en toernooien bij elkaar optelt. Daarmee is hij de eerste speler sinds Gary Lineker, die in 1992 vertrok bij Spurs, die minimaal dertig keer scoort in een seizoen.

"Hij heeft veel potentie. Hij is jong en dit is zijn eerste volledige seizoen in het eerste elftal. We moeten hem proberen te pushen om zijn niveau verder te verbeteren", zei Pochettino tegenover The Daily Mail.

De oefenmeester is lovend over de 21-jarige spits, ook vanwege het feit dat hij de eerste speler na Lineker is die minimaal dertig treffers maakt in een seizoen. "Het is een fantastische prestatie, daar wil ik hem mee feliciteren. Hij heeft er hard voor gewerkt. Het is een historische prestatie." Pochettino weet wel hoe Kane tot de prestatie is gekomen. "Hij is gelukkig in de kleedkamer en al zijn teamgenoten zijn gelukkig. En ik denk dat alle supporters en de club blij zijn met zijn prestatie."

Kane verdeelde zijn doelpunten over drie competities. In de Premier League staat de teller nu op twintig. In de Europa League maakte de voormalig jeugdspeler van Arsenal zeven goals en in de League Cup kwam hij drie keer tot scoren. In de FA Cup wist Kane zijn naam in twee duels niet op het scorebord te zetten.