'Ajax wil baas in eigen stadion zijn, Amsterdamse club wil daarvoor investeren'
Gemeente Amsterdam met 48 procent grootaandeelhouder

'Ajax wil baas in eigen stadion zijn, Amsterdamse club wil daarvoor investeren'

22-04-2015 08:24
12

Ajax denkt na over het aankopen van de Amsterdam Arena. Momenteel bezit de voetbalclub dertien procent aandelen van de Arena, met 48 procent is de gemeente Amsterdam grootaandeelhouder. Ajax bekijkt nu de optie om een meerderheidsbelang te krijgen en eigenaar te worden van het voetbalstadion.

Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax, heeft een beleidsplan voor de middellange termijn opgesteld. Daarin is onder meer de mogelijke overname van het stadion opgenomen, meldt Voetbal International. De Amsterdammers moeten 38 procent van de aandelen aan het huidige pakket toevoegen, dan is de club baas in eigen stadion.

In het beleidsplan staan meerdere investeringsopties. De directie, raad van commissarissen en het technisch hart gaan de komende periode met elkaar in gesprek over het plan, dat momenteel nog in de conceptfase verkeert. De raad van commissarissen moet uiteindelijk goedkeuring geven.

Kinsbergen zal zelf in ieder geval niet als directeur betrokken zijn bij een eventuele 'aankoop' van de Amsterdam Arena. Zijn contract loopt op 1 juli af. Roger van Boxtel lijkt de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen, nu Edwin van der Sar zich nog niet klaar acht voor die functie.