Europa League-loting: Ajax-beul kent tegenstander, Italiaanse finale mogelijk
Europa League-loting in Nyon achter de rug

Europa League-loting: Ajax-beul kent tegenstander, Italiaanse finale mogelijk

24-04-2015 12:13
5

Napoli gaat het opnemen tegen Dnipro Dnipropetrovsk voor een plek in de finale van de Europa League. De Italiaanse club, waar Jonathan de Guzman onder contract staat, werd vrijdag bij de loting in Nyon aan de Oekraïense opponent gekoppeld. Het eerste duel is op 7 mei in Napels. De return volgt een week later in Oekraïne.

De Guzman moest donderdagavond geblesseerd toekijken hoe zijn ploeg zich ten koste van VfL Wolfsburg plaatste voor de halve eindstrijd. Napoli kroonde zich in 1989 tot winnaar van de Europa League, die toen nog de UEFA Cup heette.

Dnipro verzekerde zich van een plek bij de laatste vier door het Club Brugge van Ruud Vormer te verslaan. Dat betekende voor de club uit Dnipropetrovsk de eerste halve finale in de clubgeschiedenis. De Oekraïners waren in de achtste finales nog te sterk voor Ajax.

De andere halve finale gaat tussen bekerhouder Sevilla en Fiorentina. De Spanjaarden spelen als eerste thuis. Sevilla won de Europa League vorig seizoen door Benfica met strafschoppen te verslaan. De Spaanse ploeg speelde in deze jaargang nog tegen Feyenoord in de groepsfase. De Rotterdammers gingen in Spanje onderuit (2-0), maar wonnen in De Kuip met 2-0.

De finale van het tweede Europese bekertoernooi voor clubteams is op 27 mei in Warschau. De winnaar van het duel tussen Napoli en Dnipro is op die dag de thuisploeg.

De loting:
Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk
Sevilla - Fiorentina