Twente neemt afscheid van topper: Eén van de beste spelers die we gehad hebben
"Ik hoop dat hij een mooi afscheid krijgt"

Twente neemt afscheid van topper: "Eén van de beste spelers die we gehad hebben"

24-04-2015 16:40
1

FC Twente-trainer Alfred Schreuder hoopt dat zijn elftal tegen AZ de problemen die rond de club spelen naar de achtergrond kan verdrijven. Hij mist tegen de Alkmaarders twee spelers en neemt afscheid van een topper.

"Op Orlando Engelaar en Sonny Stevens na is iedereen beschikbaar, dat is een goed teken. Met Felipe Gutierrez gaat het goed, hij zou tegen AZ minimaal 45 minuten kunnen spelen", aldus Schreuder via de clubsite van Twente, voorafgaand aan het treffen met AZ. "Ik verwacht een heel agressief AZ. Ze willen winnen om in de race te blijven voor de derde plek en ze zullen zich willen revancheren voor hun verlies in de beker tegen ons."

"Wij spelen thuis en moeten winnen. AZ is ook een ploeg die zelf wil voetballen en naar voren speelt. Als wij hetzelfde op kunnen brengen als in de wedstrijd tegen Utrecht, ben ik ervan overtuigd dat we tegen AZ een goede wedstrijd gaan spelen. Tegen Utrecht was het spel bij vlagen goed en creëerden we veel kansen. Het gaat er dan uiteindelijk om wat je er mee doet", weet Schreuder als geen ander.

De coach komt in De Grolsch Veste ook Dusan Tadic nog tegen. De voormalige speler van Twente neemt afscheid van het publiek. "Dusan is één van de beste spelers die FC Twente gehad heeft, ik hoop dat hij een mooi afscheid krijgt."