Schreuder reageert gelaten en krijgt steun van collega: Dat is verschrikkelijk
"Ik heb dit zelf ook meegemaakt"

Schreuder reageert gelaten en krijgt steun van collega: "Dat is verschrikkelijk"

26-04-2015 17:34
1

Het zal voor trainer Alfred Schreuder niet prettig hebben gevoeld toen hij zondagmiddag het veld van FC Twente opstapte voor het duel met AZ. In de Grolsch Veste hangen verschillende spandoeken waarop het vertrek van de oefenmeester wordt geëist.

"Ik zie wel wat, maar ik kan er niets mee. Ik begrijp de teleurstelling", aldus Schreuder voor aanvang van de wedstrijd bij FOX Sports. "Maar hier word ik niet boos om."

Twente is bezig aan een teleurstellend seizoen. De resultaten vallen tegen en bovendien verkeert de club financieel in zeer zwaar weer. Desondanks blijft Schreuder positief. "We weten dat er van alles gaande is. Het enige wat je dan kunt doen is je op het voetballen focussen. Ik ben zelf van nature rustig, maar intern voel ik natuurlijk ook wel het een en ander."

John van den Brom, de coach van AZ, voelde ook de gespannen sfeer in Enschede. "Dat merk je aan alles en het is verschrikkelijk om dit te zien", doelde hij op de spandoeken. "Als trainer ben je als het goed gaat de held en als het slecht gaat de schlemiel, de kop van jut. Ze zoeken hier iets om zich op te richten."

Van den Brom nam het dan ook op voor zijn college Schreuder. "Ik heb dit zelf ook meegemaakt", refereerde hij waarschijnlijk aan zijn laatste weken bij Anderlecht. "Ik weet denk ik wat er in het hoofd van Alfred om gaat. Dat is verschrikkelijk. Hij is een man van de club en ik vind niet dat je zo met mensen van de club moet omgaan."