Mourinho kan champagne koud zetten ondanks 'campagne tegen Chelsea'
Chelsea slaat aanval van Arsenal af

26-04-2015 18:54

De topper tussen Chelsea en Arsenal in de Premier League is zondag zonder goals geëindigd (0-0). Na een tumultueuze eerste helft leken de beide ploegen zich neer te leggen bij elk een punt. Bij Chelsea werd het gelijkspel in Emirates Stadium gevierd als een overwinning. De club is een stap dichter bij de vierde landstitel.

Scheidsrechter Michael Oliver wees in de eerste helft vier verzoeken om een strafschop af (drie van Chelsea, een van Arsenal). Hij weigerde bijvoorbeeld de bal op de stip te leggen voor een handsbal van Gary Cahill in het strafschopgebied van Chelsea. De grootste kans van de wedstrijd was voor de Braziliaanse aanvaller Oscar van Chelsea. In de zestiende minuut tikte hij de bal over keeper David Ospina maar zijn inzet werd door Héctor Bellerin nog ternauwernood van de doellijn gekopt.

Bij de koploper begon Eden Hazard in de spits vanwege de afwezigheid van topschutter Diego Costa wegens een hamstringblessure. Didier Drogba begon op de bank. De 37-jarige Ivoriaan kampte eerder deze week nog met een lichte enkelblessure en kon niet de hele wedstrijd spelen. Hij kwam na de rust in het veld. Chelsea is door het resultaat al dertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De club van trainer José Mourinho staat nog steeds tien punten voor op Arsenal. Nummer drie Manchester City heeft evenveel punten als Arsenal, maar met een wedstrijd meer gespeeld. (ANP)