Clasie vindt dat Feyenoord toe is aan break: Of dat een doemscenario is? Ja
"Tijd om te beseffen dat het tegen Vitesse écht moet gaan gebeuren"

Clasie vindt dat Feyenoord toe is aan break: "Of dat een doemscenario is? Ja"

26-04-2015 21:57

Feyenoord had in de voorbije twee wedstrijden de derde plek en daarmee Europees voetbal kunnen veiligstellen, maar liet zowel tegen Go Ahead Eagles als FC Groningen na om de drie punten te pakken. Aanvoerder Jordy Clasie denkt dat zijn team toe is aan een break.

"We hebben nu drie wedstrijden op rij punten laten liggen en niet goed gespeeld. Misschien is een break daarom wel even goed", zei Clasie voorafgaand aan het weekje rust voor Feyenoord. Door de bekerfinale van volgende week staat er een weekend zonder wedstrijd op de rol.

"We hebben nu twee weken de tijd om te beseffen dat het tegen Vitesse écht moet gaan gebeuren. De batterij kunnen we opladen", aldus Clasie, die weet dat een nederlaag grote gevolgen kan hebben. Bang voor de druk is hij echter niet. "Juist in de wedstrijden waar veel druk op stond, hebben we dit seizoen laten zien dat we strijd kunnen combineren met goed voetbal. Ik denk dus dat het wel goed is dat die druk er is."

Bij een nederlaag is deelname aan de play-offs dichtbij. "Of dat een doemscenario is? Ja, als je bijna het hele seizoen vier of vijf punten voor staat, dan moet je het gewoon afmaken. En ik heb er ook alle vertrouwen in dat we dat alsnog gaan doen, ook al hebben we dat vandaag tegen FC Groningen nagelaten."