Onrust in Enschede: fans wachten Schreuder op met barkrukken, vijf arrestaties
Drie politiepaarden gewond

Onrust in Enschede: fans wachten Schreuder op met barkrukken, vijf arrestaties

26-04-2015 22:46
7

Het is zondag na de wedstrijd tussen FC Twente en AZ een tijdje onrustig geweest rond het stadion in Enschede. Een grote groep supporters van de thuisploeg hield zich op bij de hoofdingang van het stadion.

Bij de ongeregeldheden zijn vijf supporters van FC Twente aangehouden. Zij maakten deel uit van de groep van zo'n paar honderd fans die zich na afloop van het door Twente met 0-2 verloren duel voor de hoofdingang van het stadion verzamelde om Schreuder op te wachten. Barkrukken en fietsen vlogen door de lucht.

De mobiele eenheid van de politie moest enkele charges uitvoeren om de supporters op afstand te houden. Twintig supporters wisten het stadion wel binnen te komen, maar konden vrij snel weer worden buiten gezet, aldus een woordvoerster van de politie. Na een klein uur werd het weer rustig rond de Grolsch Veste. Bij de confrontatie raakten drie paarden van de politie gewond.

Supporters van FC Twente zijn al een tijd boos. De prestaties vallen tegen en ook in financieel opzicht gaat het slecht met de club. De woede richtte zich zondag tijdens de wedstrijd vooral op trainer Alfred Schreuder en de andere leden van de technische staf van FC Twente.