Aissati in 2012 in het shirt van Ajax

Gecharmeerd van Serero, El Ghazi en Kishna en kan niet wachten op debuut Nouri
"De Ajax-speelstijl is geweldig"

"Gecharmeerd van Serero, El Ghazi en Kishna en kan niet wachten op debuut Nouri"

27-04-2015 11:13
6

Ismail Aissati speelt zijn wedstrijden momenteel voor het Russische Terek Grozny, maar zijn voormalige club Ajax volgt hij nog altijd op de voet. De aanvallend ingestelde middenvelder hoopt zelf ooit ook weer in de Eredivisie te spelen, hij wil zijn carrière afsluiten in Nederland.

"De Ajax-speelstijl is geweldig. Dit seizoen is het wat minder, maar ik ben ervan overtuigd dat het volgend jaar weer goed zal gaan. Ik ben ook gecharmeerd van Thulani Serero, Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna", zegt Aissati in gesprek met Ajax Showtime. Hij laat blijken ook de Ajax-jeugd te volgen. "Ik kan niet wachten op het debuut van Abdelhak Nouri, hij is echt een geweldig talent."

Aissati liet de naam van El Ghazi vallen, een speler die in dezelfde situatie zit als de speler van Terek Grozny enkele jaren geleden. Kiezen tussen de nationale ploeg van Marokko en die van Nederland. "Ik vind hem een fantastische speler, maar wat me vooral bevalt is zijn persoonlijkheid. De keuze is aan hem en zijn familie."

In Rusland heeft Aissati het 'okay'. "De competitie is heel zwaar, de teams zijn erg verdedigend ingesteld. Het is niet heel leuk om naar te kijken", aldus de 26-jarige aanvallend ingestelde speler. Ooit wil hij terug naar de Eredivisie. "Ik wil nog graag een paar jaar in het buitenland spelen. Daarna wil ik mijn loopbaan afsluiten in Nederland."