Hij zal nooit een Kluivert worden en kan beter elders gaan voetballen
"Heeft Ajax wel goed gekeken naar zijn kwaliteiten?"

"Hij zal nooit een Kluivert worden en kan beter elders gaan voetballen"

28-04-2015 10:12
2

Richairo Zivkovic is sinds zijn overstap het zorgenkindje van Ajax en heel verrassend is dat niet. Dat stelt Peter Hoekstra, zijn oude jeugdtrainer bij FC Groningen.

"Ik sta er niet van te kijken dat hij wat tegendraads is", aldus Hoekstra in het Algemeen Dagblad. "Bij FC Groningen was hij er ook wel eens even niet. Het verschil: toen kwam er niets naar buiten. Nu kijkt de wereld mee."

Hij vraagt zich af het wel verstandig is voor Zivkovic om in Amsterdam te blijven. "Heeft Ajax wel goed gekeken naar zijn kwaliteiten? Richairo heeft ruimte nodig, wordt graag in de diepte 'gestoken'."

"Ajax wil van hem een andere, meevoetballende spits maken, maar Richairo zal nooit een Kluivert worden. Ik verwacht niet dat hij anders gaat voetballen of een andere spits wordt. Voor hem is het het beste als hij elders gaat voetballen, denk ik."

Het seizoen zit er voor Zivkovic hoe dan ook nog niet op. In juli staat het EK onder 19 jaar op de rol. De kans is groot dat de spits meegaat, al heeft hij óók een explosieve relatie met bondscoach Aron Winter. Hoekstra: "Richairo is in een cruciale fase beland. Nu komt het erop aan. Hij leeft voor goals. Als hij drie, vier keer achter elkaar in een stadion speelt, zal hij ze ook gaan maken."