Mulder geeft FC Twente-spits tip: Mag best wat meer plezier uitstralen
"Luc heeft het in zich om een heel goede spits te worden"

Mulder geeft FC Twente-spits tip: "Mag best wat meer plezier uitstralen"

28-04-2015 16:00
4

Luc Castaignos moet eigenlijk al zijn hele loopbaan omgaan met kritiek. De jonge spits (22) van FC Twente zou te veel verdienen, te weinig scoren en zijn houding zou niet goed zijn. Zelf gaat hij stug verder, gesteund door onder meer Youri Mulder.

"Ik ga niet de hele tijd tegen hem zeggen hoe ik het deed, Luc is ook een heel andere spits dan ik was", zegt Mulder, assistent-trainer bij FC Twente, in Helden Magazine. "Hij moet het hebben van zijn loopacties, is erg snel. Maar Luc moet het ook afwisselen, geregeld in de bal komen. We zijn erg met zijn balaanname bezig geweest, in het begin sprong de bal vaak van zijn voet."

"Bij Twente moesten ze ook aan hem wennen, ze waren hier niet gewend aan een spits met diepgang", vervolgt Mulder zijn verhaal. "Ook zijn we met zijn houding bezig geweest in het veld, hij mag best wat meer plezier uitstralen. En ik ben dus niet iemand die tegen hem gaat zeggen dat hij moet scoren als hij een paar wedstrijden geen goal heeft gemaakt. Ik weet natuurlijk hoe dat werkt bij een spits, daar wordt het niet beter van."

"Ik zeg juist: 'Luc, gewoon je ding blijven doen, dan komen die doelpunten vanzelf'. Luc heeft het in zich om een heel goede spits te worden. Hij moet een voorbeeld nemen aan iemand als Bas Dost. Bij hem heeft het ook even geduurd. Nu heeft hij het door en is er geen houden meer aan", sluit Mulder af.