PSV jaagt op 'sterke' jongens: 'Tuurlijk denk je aan spelers in die categorie'
'Lens en Afellay zijn altijd welkom'

PSV jaagt op 'sterke' jongens: 'Tuurlijk denk je aan spelers in die categorie'

02-05-2015 12:25
4

PSV en Memphis Depay scheiden naar alle waarschijnlijkheid hun wegen. De aanvaller kende een sterk seizoen en in Eindhoven houdt men serieus rekening met een vertrek. Jean Paul-Boëtius (Feyenoord), Ricardo Kishna (Ajax) en Jesus Corona (FC Twente) worden gesuggereerd als mogelijke vervangers.

"Wat ook kan, en dat zou ik het mooiste vinden, is dat Jürgen Locadia zich opwerpt voor de flanken. We hebben heel veel vertrouwen in hem. Ook de staf denkt dat hij dat heel goed aan zou kunnen", zegt technisch manager Marcel Brands in het Algemeen Dagblad. "Realistisch gezien kunnen we de kwaliteiten van Memphis niet één op één vervangen. Hij maakt goals, heeft zijn dribbel, zijn vrije trap. Alles opgeteld is dat buitencategorie. Dus denken we erover om sowieso twéé aanvallers te halen bij zijn vertrek."

Mocht Georginio Wijnaldum de deur in Eindhoven achter zich dichttrekken, dan is PSV genoodzaakt een 'sterke' jongen naar Brabant te halen. "Je denkt altijd wel aan spelers in de categorie Van Ginkel", erkent Brands. "Maar wat je nodig hebt kan tussentijds ook veranderen. Zonder Wijnaldum ben je in één klap verplicht om een 'sterke' jongen terug te halen. Sterk qua postuur, want je hebt Maher en Guardado al."

Een terugkeer van Jeremain Lens en Ibrahim Afellay is altijd bespreekbaar, als de middelen het toelaten. Wat als Lens bij Brands aangeeft dat hij ongelukkig is in Oekraïne? "Dan vlieg ik morgen gelijk naar Kiev, haha. Lens, Afellay, die zijn altijd welkom. Neem Lens, ik heb altijd goed contact met hem gehouden. Het zou de derde keer zijn dat ik hem dan naar een club haal. Maar ik denk dat Jeremain ergens anders in Europa nog een avontuur aan zal gaan."