Op basis van deze wedstrijd kunnen ze mij gewoon een trainersdiploma geven...
"Als je goed bent, blijf je tien of vijftien jaar"

"Op basis van deze wedstrijd kunnen ze mij gewoon een trainersdiploma geven..."

03-05-2015 08:05

Aad de Mos heeft zich zaterdag uitgelaten over het principe trainersdiploma. In de ogen van de voormalig oefenmeester, tegenwoordig aan het werk als analist, moet het 'papiertje' afgeschaft worden. Het heeft geen toegevoegde waarde.

De Mos was samen met Sier de Vos commentator bij de wedstrijd Sevilla-Real Madrid op Sport1. Toen Vicente Iborra de aansluitingstreffer maakte voor Sevilla (2-3), was De Vos blij. "Op basis van deze wedstrijd kunnen ze mij gewoon een trainersdiploma geven... Ik zeg vanaf minuut 32 dat Iborra er in moet."

Voor De Mos was die uitspraak een reden om serieus in te gaan op het begrip trainersdiploma. "Dat moeten ze afschaffen, die trainersdiploma's. Ja, natuurlijk, dat heeft toch helemaal geen zin. Kijk naar Stam en Seedorf. Het selecteert zichzelf. Als je goed bent, blijf je tien of vijftien jaar. En anders ben je zo weg."

In mei begint er weer een nieuwe lichting aan de cursus Coach Betaald Voetbal. Roy Makaay (Feyenoord), Jürgen Dirkx (PSV), Ekrem Kahya (ADO Den Haag), Bob de Klerk (geen club), Bert Konterman (FC Twente), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht), Rick Plum (Roda JC), Rick de Rooij (Helmond Sport), Mark Schenning (UNA), Fuat Usta (FC Anzhi Makhachkala), Klaas Wels (FC Oss en RKSV Nemelaer) en Sarina Wiegman (KNVB) gaan proberen het diploma te halen.