Sunderland heeft na zege op Southampton geloof in handhaving: Advocaat is briljant
"Advocaat helpt ons, maar wij moeten het nu doen"

Sunderland heeft na zege op Southampton geloof in handhaving: "Advocaat is briljant"

03-05-2015 10:32

Sunderland won zaterdagmiddag het belangrijke duel met Southampton. Dick Advocaat won zo de 'Nederlandse trainersclash' van Ronald Koeman. Na afloop was matchwinner Jordi Gómez blij met de zege, met dank aan de Nederlandse oefenmeester.

Advocaat kwam binnen bij Sunderland om de ploeg te behoeden voor degradatie. Na de zege van zaterdag staat de ploeg van de Nederlandse trainer achttiende, dat is niet genoeg om degradatie te ontlopen. Gómez heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn ploeg onder leiding van De Kleine Generaal op het hoogste niveau van Engeland actief blijft. "Duidelijk, natuurlijk!"

"Advocaat is briljant. Hij kwam hier en heeft laten zien dat hij karakter heeft. Dat helpt de ploeg resultaten te halen. Hopelijk kunnen we nog een paar goede resultaten halen en de degradatiezone verlaten", zei Gómez na afloop van de zege voor de camera van FOX Sports.

Sunderland haalde Advocaat omdat het onder de vorige trainer niet goed liep, toch is er op dit moment bij de degradatiekandidaat weinig anders in vergelijking met voorheen. "Hij heeft het vooral hetzelfde gehouden, eigenlijk. Maar er is nu wel meer discipline, vechtspirit, karakter. Nu is het aan de spelers. Hij helpt ons, maar wij moeten het nu doen. Wij moeten honderd procent geven."