'Ajax stelt transferdoelen vast: drie aankopen en actie als Kishna vertrekt'
"Dat zou voor alle partijen het beste zijn"

'Ajax stelt transferdoelen vast: drie aankopen en actie als Kishna vertrekt'

04-05-2015 20:05
28

Ajax heeft zich gemeld voor Rafael van der Vaart en dat lijkt het startschot voor een drukke transferzomer in Amsterdam. Mike Verweij doet een boekje open over de plannen van de nummer twee van de Eredivisie.

De journalist van De Telegraaf stelt bij Afkicken dat de staf van Ajax, geleid door technisch directeur Marc Overmars (foto), zeker drie en wellicht vier aankopen wil doen. "Ze gaan sowieso op zoek naar een ervaren spits en afgelopen week zijn er zeven bekeken", aldus Verweij.

Eén van hen is Oscar Cardozo, die onder contract staat bij Trabzonspor. "Dat is een heel serieuze optie en is aangeboden aan Ajax, maar heeft een enorm salaris. Het kamp-Cardozo ziet Ajax als een heel mooie oplossing, maar er is een verschil tussen willen en kunnen."

Ajax is ook op zoek naar versterking voor het middenveld en de verdediging. AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj vertrekt volgens Verweij voor '99 procent zeker' naar Amsterdam. En dan is er ook nog Ricardo Kishna. "In het achterhoofd houdt Ajax rekening met zijn vertrek. Dat zou voor alle partijen het beste zijn, dus er wordt ook zijdelings naar een linksbuiten gekeken. En er wordt ook nog gezocht naar een goede centrale verdediger."