Dan hebben we 34 van de 38 wedstrijden gewonnen, dat is bizar
Van Eijden heeft nog een doel met kampioen NEC

"Dan hebben we 34 van de 38 wedstrijden gewonnen, dat is bizar"

05-05-2015 18:24
2

Rens van Eijden geniet nog altijd na van het kampioenschap van NEC in de Jupiler League. De verdediger beseft dat de Nijmegenaren een unieke prestatie hebben geleverd.

NEC passeerde vorige week met de overwinning op Jong Ajax (2-1) een magische grens. De Nijmeegse club is de eerste Nederlandse club ooit die meer dan honderd punten haalde in één seizoen. "Ik denk dat het besef pas later komt. Het is een fantastisch jaar geweest. Als we komende vrijdag van VVV-Venlo winnen, hebben we 34 van de 38 wedstrijden gewonnen dit seizoen, dat is bizar", aldus Van Eijden tegenover Helden Online.

"We staan nu op 99 doelpunten. Aangezien we willen winnen, moeten we dus minimaal één keer scoren. Als we de grens van honderd doelpunten ook daadwerkelijk halen, is dat natuurlijk fantastisch. We hebben als team een geweldig seizoen gedraaid, maar zo’n statistiek is extra mooi voor onze aanvallers. We moeten daarnaast niet vergeten dat we als team het minst aantal doelpunten hebben tegen gekregen. Ook dat is iets moois."