Overmars over Deense vleugelflitser: 'Hopelijk piekt hij volgend seizoen'
Overmars weet hoe het is om terug te moeten keren na een zware blessure

Overmars over Deense vleugelflitser: 'Hopelijk piekt hij volgend seizoen'

06-05-2015 17:05
4

Tegen NAC Breda maakte Viktor Fischer een paar weken terug zijn rentree na meer dan een jaar blessureleed. De Deense buitenspeler kreeg afgelopen seizoen terugslag na terugslag na een hamstringblessure, maar was gedrevener dan ooit volgens Marc Overmars. Hij hoopt op een piek bij Fischer volgend seizoen.

"Ik ben benieuwd naar het volgende seizoen van Viktor. Soms bereiken spelers na een zware blessure een piek, zodra ze weer echt wedstrijdritme hebben", zegt de technisch directeur van Ajax tegen Voetbal International. En Overmars kan het weten. Halverwege de jaren negentig kreeg hij als voetballer van Ajax zelf een ellendige blessure te verwerken.

"Na mijn knieblessure duurde het vier of vijf maanden voordat ik weer helemaal op niveau was. Aan het eind van dat seizoen ben ik naar Arsenal gegaan. En daar speelde ik in mijn eerste jaar het beste seizoen uit mijn carrière. Daarmee wil ik niet zeggen dat het bij iedereen op die manier verloopt. Maar het zou kunnen. Het belangrijkste is dat Viktor een ellendige periode heeft afgesloten. Dat is mooi voor hem én voor Ajax.’