'Het is duidelijk dat ik graag écht hoger wil spelen, dat niveau kan ik aan'
"Maar ik heb ook de ambitie om een stap hogerop te gaan"

'Het is duidelijk dat ik graag écht hoger wil spelen, dat niveau kan ik aan'

06-05-2015 17:02
1

Luigi Bruins weet nog niet of hij ook volgend seizoen bij Excelsior speelt. De middenvelder heeft de ambitie om nog een keer een stap hogerop te maken.

Bruins keerde vorig jaar gratis en voor niets terug op Woudestein, eiste een basisplaats op en strijd in de laatste fase van het seizoen tegen degradatie uit de Eredivisie. Hij wil in principe blijven. "Maar ik heb ook de ambitie om een stap hogerop te gaan", zegt Bruins tegen RTV Rijnmond.

"Ik heb intern al aangegeven dat ik zeker open sta voor een langer verblijf bij Excelsior. Voor ik hier tekende was al duidelijk dat ik graag hoger wil spelen, ik denk dat ik dat niveau aan kan."

"Maar ik kom hier erg graag, het voelt vertrouwd, ik heb het naar mijn zin", vervolgt de middenvelder. "Het is geen straf om hier te blijven, ik denk daar zeker over na. Belangrijk is wel dat we in de Eredivisie blijven. Alleen bij een échte stap hogerop ga ik er over nadenken."

Bruins kan Excelsior in de strijd tegen degradatie overigens niet helpen. Een voetblessure zit hem dwars. "We hadden al veilig moeten zijn. Natuurlijk ben ik belangrijk voor de ploeg, ik ben een basisspeler, iemand met veel ervaring. Maar de slechte reeks toeschrijven aan mijn afwezigheid, dat is een conclusie die jij mag trekken."