Koeman daagt superster uit: In Engeland scoort hij geen veertig of vijftig keer
"Het klopt allemaal"

Koeman daagt superster uit: "In Engeland scoort hij geen veertig of vijftig keer"

06-05-2015 17:16
5

Ronald Koeman heeft donderdag opzienbarende uitspraken gedaan over Cristiano Ronaldo. De Portugees zou in de Premier League nooit vijftig keer per seizoen scoren, denkt de manager van Southampton.

Koeman heeft een hoge pet op van het voetbal in Engeland. "Alles wat ze zeggen is waar: de atmosfeer in het stadion, het respect voor de voetballers, het tempo, de kracht, de strijdlust. Het klopt allemaal", vertelt de Nederlander op de FIFA-website. "Alle wedstrijden worden gespeeld op het scherpst van de snede en iedereen kan van iedereen winnen."

Om die reden zou Ronaldo in de Premier League niet dezelfde aantallen halen als de afgelopen jaren in de Primera División, denkt Koeman. "Iedereen weet dat de competitie in Nederland van een lager niveau is, maar ook Spanje kan zich niet meten met Engeland. Ik denk niet dat bijvoorbeeld Ronaldo - hoewel hij natuurlijk een geweldige speler is - in Engeland veertig of vijftig keer kan scoren."

De Portugese vedette speelde zes jaar lang voor Manchester United, alvorens hij in 2009 de overstap naar Real Madrid maakte. In dienst van de Spaanse topclub scoort Ronaldo zeker vijftig keer per seizoen.