Mooie woorden van succestrainer Koeman: Hij was dé coach in mijn carrière
Koeman denkt huidig succes ook te danken aan Nederlandse legende

Mooie woorden van succestrainer Koeman: "Hij was dé coach in mijn carrière"

06-05-2015 22:11

Ronald Koeman verbaast dit seizoen vriend en vijand als manager van Southampton. De oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord pakte met zijn club een recordaantal punten in de Premier League en meent zijn huidige succes ook deels te danken aan zijn oude leermeester Johan Cruijff. 

"Ik heb een paar geweldige jaren beleefd onder Rinus Michels, maar Cruijff was dé coach in mijn carrière", licht Koeman toe in een interview op FIFA.com. "Hij heeft veruit de meeste invloed op mij gehad. Dat ik onderdeel mocht zijn van zijn Dream Team bij Barcelona, was zonder twijfel het hoogtepunt. De successen die we hadden, maar daarbij ook het mooie voetbal dat we speelden; Cruijff maakte het mogelijk."

De voormalig verdediger veroverde onder Cruijff de Europa Cup I (1992) en vier landstitels met Barcelona. Nummer 14 was voor Koeman een inspiratie in zijn latere trainersloopbaan en gelooft dat Nederlanders sowieso vaker dan gemiddeld in de wieg zijn gelegd om een succesvolle coach te worden. "Ik denk dat het in onze natuur zit. Je kunt een Nederlander overal in de wereld neerzetten en hij zal proberen zich aan te passen, de cultuur te leren kennen en succesvol te worden.

"We houden allemaal van het spel en hanteren hetzelfde basisprincipe: goed, aanvallend voetbal. Daar geloven we in en dat stralen we uit."