Onophoudelijke interesse voor imponerende Nederlander: 'rijtje clubs groeit'
Meer interesse uit Premier League voor verdediger

Onophoudelijke interesse voor imponerende Nederlander: 'rijtje clubs groeit'

17-05-2015 12:58
2

Virgil van Dijk staat in de verregaande belangstelling van diverse Premier League-clubs. Het rijtje wordt wekelijks uitgebreid met nieuwe kanshebbers. Southampton, de club van manager Ronald Koeman, werd al genoemd. Maar ook de naam van Everton duikt nu op.

Daily Express meldt dat Van Dijk de interesse heeft gewekt van zowel de club uit Liverpool als The Saints, omdat beide clubs op zoek zijn naar een vervanger voor vertrekkende verdedigers. Everton gaat Sylvain Distin verliezen en ziet Van Dijk als ideale vervanger, terwijl Atlético Madrid-huurling Toby Alderweireld waarschijnlijk bij Southampton vertrekt, ook al heeft die club een koopoptie. Atlético kan die optie echter afkopen.

Beide clubs moeten wel aan de vraagprijs van Celtic, de huidige broodheer van Van Dijk voldoen. De Schotten hebben ten doel gesteld om minimaal 13,5 miljoen euro te vangen voor de imponerende verdediger. Zelf houdt Van Dijk al enigszins rekening met een transfer naar de Premier League. Vorige zomer ging een overstap niet door. Celtic heeft Dedryck Boyata van Manchester City (huurbasis) als opvolger voor Van Dijk in gedachten.