Chery ontvouwt toekomstplan: Daar zou ik met mijn kwaliteiten goed kunnen spelen
Groningen lijkt zeker van afscheid middenvelder

Chery ontvouwt toekomstplan: "Daar zou ik met mijn kwaliteiten goed kunnen spelen"

20-05-2015 12:39
3

Dat Tjaronn Chery deze zomer FC Groningen verlaat, lijkt onvermijdelijk. De smaakmaker van de bekerwinnaar maakte zich in het recente verleden zorgen over zijn toekomst, maar is nu vol vertrouwen dat hij een stap hogerop aankan.

Chery denkt niet dat hij na de zomer nog voor FC Groningen speelt. "Als het goed is niet", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik ben wel toe aan een stap hogerop en ga ervan uit dat FC Groningen me verkoopt. Ze zullen geen krankzinnige transfersom voor me vragen. Directeur Hans Nijland heeft me toegezegd te zullen meewerken als er een mooie club komt. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en die gunt FC Groningen me ook", zegt de 27-jarige middenvelder.

Wedden

Meer odds

In het verleden kon hij naar clubs uit exotische gebieden als China en het Midden-Oosten. Maar daar is Chery nu niet meer in geïnteresseerd. "Dat wilde ik ook niet echt, maar andere interesse bleef uit. Gezien mijn leeftijd moet je dan toch een keer beslissen. Nu heb ik er wat meer vertrouwen in dat er wél een mooie club komt. De Premier League of de Bundesliga, dat is mijn doel. Ik denk dat ik er met mijn kwaliteiten goed zou kunnen spelen."