Laatste Oranje-Ajacied vergeleken met Sneijder: Hetzelfde pad bewandeld
Middenvelder kijkt terug op interlands

Laatste Oranje-Ajacied vergeleken met Sneijder: "Hetzelfde pad bewandeld"

20-05-2015 16:06
3

Davy Klaassen is voorlopig de laatste Ajacied die aan Oranje afgeleverd is. De middenvelder is international 115 van de Amsterdamse club die zich in het Nederlands elftal speelde. In een interview op de officiële website van Ajax kijkt hij terug op zijn eerste interlands.

De middenvelder debuteerde in maart tijdens de oefeninterland tegen Frankrijk. Hij kwam in het veld voor Wesley Sneijder, een speler waarmee hij in het verleden veel werd vergeleken. "Het was mooi om voor iemand in te vallen die een beetje hetzelfde pad heeft bewandeld als ik'', zegt de 22-jarige Klaassen. Beide spelers lijken qua aanvallende ambities op het middenveld op elkaar.

Nederland verloor dat oefenduel met 2-0 en Klaassen viel pas in toen het kwaad pas geschied was. Echt indruk kon hij niet maken, wat misschien ook verklaart waarom hij zo lang moest wachten op zijn volgende interland. Pas tegen Spanje in de oefeninterland, selecteerde bondscoach Guus Hiddink hem weer. Prompt scoorde hij tegen de Spanjaarden en droeg hij bij aan de 2-0 zege in de Arena. 

"Ik had er na mijn debuut al een aantal keer bijgezeten, maar speelde toen niet. Als je er bij zit wil je ook spelen. Tegen Spanje kreeg ik die kans, dus het was mooi dat het goed ging en dat we met 2-0 wonnen. Verder vond ik het leuk dat de mensen die er volgens mij verstand van hebben mooie dingen over me zeiden'', wijst Klaassen op de de woorden van analytici. 

Met name de passzuiverheid van Klaassen werd na afloop geroemd. "Het is maar een wedstrijd'', vindt Klaassen onmiddellijk. "Op het allerhoogste niveau moet je dat wekelijks laten zien."