Huwelijk tussen NAC en mislukte spits op de klippen: We passen niet bij elkaar
NAC moet tegen VVV-Venlo strijden om lijfsbehoud

Huwelijk tussen NAC en mislukte spits op de klippen: "We passen niet bij elkaar"

21-05-2015 15:15
2

NAC Breda is met het hoofd volledig bij de play-offs om lijfsbehoud in de Eredivisie. Eén van de spelers komt echter midden in de voorbereiding met een statement dat hij zeer teleurgesteld is bij de Brabantse club.

In de winterstop werd Guyon Fernandez door trainer Robert Maaskant naar NAC gehaald om de ploeg te behoeden voor degradatie. De oefenmeester rekende op een topfitte spits, maar was zeer teleurgesteld over de gesteldheid van de aanvaller. Tegen FC Groningen, op de laatste speeldag van de competitie, maakte hij pas zijn eerste twee doelpunten. Een goed huwelijk is het tot nu toe niet geweest.

Een samenloop van omstandigheden is debet aan de mismatch tussen club en speler. Dat vindt de hoofdpersoon zelf. "Ik heb me niet ellendig gevoeld", zegt Fernandez tegen BN/De Stem. "Maar je kunt gerust zeggen dat NAC en ik geen geslaagd huwelijk hebben. Dit is de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Het is duidelijk dat mijn verblijf bij NAC niet optimaal verlopen is. Het is niet geworden wat ik ervan had verwacht. Sommige clubs passen beter, sommige minder. NAC en ik passen blijkbaar niet bij elkaar."

Met NAC moet Fernandez zich volledig focussen op het tweeluik met VVV-Venlo.