Clasie geeft ondanks nieuwe klap niet op: Dat kan er ook nog wel bij
"Een vormdip waarin we zitten als team zijnde, daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen"

Clasie geeft ondanks nieuwe klap niet op: "Dat kan er ook nog wel bij"

21-05-2015 20:28
3

Feyenoord ging donderdagavond in Friesland onderuit tegen sc Heerenveen. De thuisploeg was met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. In een enorm slecht duel trok Clasie met zijn ploeggenoten aan het kortste eind. De aanvoerder zag goede aanknopingspunten, maar er was vooral ergernis over de discutabele goal.

"Er stond een team dat er voor wilde gaan, voor elkaar knokte", was de eerste reactie van Clasie na afloop van de verloren wedstrijd, voor de camera van FOX Sports. "Natuurlijk gaat niet alles goed en maken we foutjes, maar ik zag wel een team dat graag wilde. En dat is wat ik de afgelopen weken niet gezien heb, een team dat er voor wilde gaan."

Het doelpunt van Heerenveen was in de ogen van Clasie een meter buitenspel, dat maakt de nederlaag extra zuur. "Dat je zo'n doelpunt tegen krijgt, terwijl je de wedstrijd onder controle hebt, is zuur. Er gebeurde niet veel, van beide kanten. Maar we zitten in de hoek waar we steeds klappen krijgen. Dat het dan een half metertje of een meter buitenspel is, dat kan er ook nog wel bij. Het zijn dingen die in deze fase tegen zitten, daar moet je als team uit zien te komen."

De aanvoerder van Feyenoord weet dat de neutrale toeschouwer niet genoten zal hebben. "Er gebeurde heel weinig van allebei de kanten, het tempo was laag. En wij maken slippertjes, foutjes. Dat is iets van de laatste weken. Eerder gebeurde dat vrijwel nooit, nu wel. Het is een vormdip waarin we zitten als team zijnde, daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen."

Komend weekend wacht de kans op revanche, in eigen huis kan de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de nederlaag wegpoetsen. "Zondag moet er een team staan, een ploeg die de play-offs wil winnen. We spelen thuis, zullen gas moeten geven. Aan ons om dat zondag te laten zien."