Ajacied kan slecht tegen verlies: Ouders weten dat ik even niet aanspreekbaar ben
"Cristiano Ronaldo inspireert mij met zijn kwaliteiten"

Ajacied kan slecht tegen verlies: "Ouders weten dat ik even niet aanspreekbaar ben"

21-05-2015 22:21
1

Anwar El Ghazi is net als de meeste voetballers niet te genieten na een nederlaag. Zijn ouders weten inmiddels dat hij op zo'n moment niet aanspreekbaar is. Maar lang nadenken over slechte prestaties zit er niet in bij de Ajacied, dat doet hij ook niet als er een periode is zonder goals.

De jonge aanvaller gaat op de website Ajax Camps & Clinics in op verschillende vragen van jonge Ajax-fans. Het antwoord op de vraag hoe hij een kater verwerkt is helder. "Na een verloren wedstrijd ben ik meestal niet aanspreekbaar. Ik kan slecht tegen mijn verlies. Als de wedstrijd is afgelopen ga ik douchen of in een bad en denk ik na over de wedstrijd. Thuis weten mijn ouders ook dat ik even niet aanspreekbaar ben. Ik kijk dan vaak de samenvattingen op TV, zo zie ik ook gelijk de wedstrijd terug."

Waar El Ghazi voor sommige jonge voetballers een voorbeeld is, heeft de Ajacied zelf ook een idool. "Cristiano Ronaldo natuurlijk! Hij is mijn grote voorbeeld. Hij is net als ik een buitenspeler. Hij inspireert mij met zijn kwaliteiten: hij heeft snelheid, een actie en scorend vermogen. Eigenlijk heeft hij alles", aldus El Ghazi, die eerder deze week op bezoek was bij het Real Madrid van Ronaldo.

De jeugdinternational gaat ook in op de vraag wat je moet doen als je voor langere tijd droog staat. "Als je lang niet hebt gescoord, blijf je daar vaak lang over nadenken. Het is juist goed om er niet aan te denken, maar je taken uit te voeren. Vooral je acties op snelheid blijven maken en op zoek gaan naar je kwaliteiten. Dan komen de goals vanzelf."