Cynische Jans geeft strijd even op: Maar er gebeuren wel eens wondertjes
"Opgeven bestaat niet. Maar dat het lastig wordt, is zeker"

Cynische Jans geeft strijd even op: "Maar er gebeuren wel eens wondertjes"

21-05-2015 23:32
3

PEC Zwolle won afgelopen weekend nog makkelijk van Feyenoord. De euforische stemming is enkele dagen later echter alweer verdwenen. In het eerste duel in de play-offs voor Europees voetbal verloor de ploeg van trainer Ron Jans in eigen huis van Vitesse (1-2).

"Geluk en persoonlijke fouten gaven de doorslag", zei Jans na afloop van de nederlaag voor de camera van FOX Sports. De oefenmeester doelde onder meer op de 1-1 van Vitesse. Marko Vejinovic scoorde met een afstandschot, doelman Warner Hahn zag er bij die goal niet goed uit. "Hij was houdbaar. Warner heeft het hier fantastisch gedaan, maar het was een fout. Dat moet je kunnen zeggen."

"Maar deze nederlaag voelt raar. Want Vitesse zag er in mijn ogen machteloos uit", aldus Jans, die na de 1-0 van Maikel van der Werff hoop had op een speciale avond. "Ik dacht na de 1-0: dit wordt de Van der Werff-avond. Toen Maikel even later aanlegde voor een vrije trap dacht ik: deze gaat er ook in. Het was een mooi scenario geweest, maar helaas..."

Wat er nu moet gebeuren om de finale van de play-offs te bereiken, dat is de vraag. Jans leek even geen oplossing meer te zien. "We geven het maar op", zei hij cynisch. "Opgeven bestaat niet. Maar dat het lastig wordt, is zeker. Vitesse is nu favoriet, maar er gebeuren wel eens wondertjes."