Problemen voor vertrokken Ajacied: Moet op bepaalde momenten kritisch zijn
"Het was al een tijdje geleden"

Problemen voor vertrokken Ajacied: "Moet op bepaalde momenten kritisch zijn"

22-05-2015 10:14
1

Stefano Denswil verliet Ajax afgelopen winter voor Club Brugge. Na een aardig begin zakte de centrumverdediger weg. Hij moet genoegen nemen met een plek op de bank én het mislopen van de titel.

AA Gent kroonde zich donderdag voor het eerst in de historie van die club tot kampioen van België. Club blijft met lege handen achter. "Ik wou graag zelf kampioen worden, maar Club heeft het zelf weggegeven. We hadden het in eigen handen maar wie het langst volhield, werd kampioen", stelde Denswil op de clubsite van zijn werkgever.

"We verloren de cruciale wedstrijden tegen Gent en Anderlecht, onze concurrenten voor de eerste plaats. Nu is het voorrondeticket voor de Champions League het hoogst haalbare. We zijn teleurgesteld dat we het kampioenschap niet wonnen maar we moeten tevreden zijn met die tweede plaats. We hebben nog één wedstrijd in het verschiet. Momenteel staan we goed voor die plaats, maar we mogen dan niet verliezen tegen Kortrijk zondag."

Denswil blijft in de tussentijd hopen op een basisplek, die hij tegen Charleroi (3-2 zege) kreeg. "Het was al een tijdje geleden dat ik in de basis stond. Ik train tijdens de week om te tonen dat ik mijn plek in de basis wil veroveren. Ik startte met een goed gevoel. Je moet op bepaalde momenten kritisch zijn, maar toch won Club deze wedstrijd. Dat geeft alvast een lekker gevoel om naar huis te gaan."