'Manchester City slaat toe en reserveert zestig miljoen voor enfant terrible'
Salaris: 160.000 euro per week

'Manchester City slaat toe en reserveert zestig miljoen voor enfant terrible'

23-05-2015 14:45
1

Dat Raheem Sterling komende zomer vertrekt bij Liverpool, lijkt een uitgemaakte zaak. Manager Brendan Rodgers hoopt het supertalent te behouden, maar tegen het grote geld van Manchester City kunnen The Reds waarschijnlijk niet opboksen.

Sterling weigert zijn contract bij Liverpool te verlengen. Diverse gesprekken tussen de speler, zijn zaakwaarnemers en de club liepen op niets uit. De twee partijen liggen op ramkoers en Manchester City ruikt zijn kans om de international naar het City of Manchester Stadium te halen. De Daily Mail bericht zaterdag dat The Citizens inmiddels de gesprekken hebben geopend met de belangenbehartigers van Sterling. Diezelfde zaakwaarnemers spraken deze week uit dat hun cliënt 'absoluut niet zou bijtekenen in Liverpool, zelfs niet voor een miljoen euro per week'. 

Met Liverpool moet nog overeenstemming worden bereikt over een afkoopsom. Het verwachte prijskaartje van de buitenspeler ligt rond de zestig miljoen euro. Ook Arsenal zou het supertalent graag binnenhalen, maar die club kan waarschijnlijk niet opboksen tegen de financiële mogelijkheden die City heeft. De onttroonde landskampioen van Engeland is bereid om Sterling liefst 160.000 euro salaris per week aan te bieden. City-manager Manuel Pellegrini wilde de interesse in de Liverpool speler bevestigen, noch ontkennen. "Een club als City moet zich elk jaar blijven versterken. Ik weet niet wat er met Sterling gaat gebeuren. Na het seizoen zien we wel verder, dan kijken we welke versterkingen wij nodig hebben."