Vertrekkende PSV'er heeft geen haast: Hij gaat geen overhaast besluit nemen
Ploegsme senior: "Faber gaat voorlopig nog geen keuze maken"

Vertrekkende PSV'er heeft geen haast: "Hij gaat geen overhaast besluit nemen"

23-05-2015 16:31
1

Roda JC had goede hoop Ernest Faber nog voor de play-offs te presenteren als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Vrijdagavond begon de club uit Kerkrade met een 0-1 zege op FC Emmen, maar een akkoord met Faber is er nog niet. Mogelijk komt dat er zelfs niet.

"Ernest gaat voorlopig nog geen keuze maken", zegt Kees Ploegsma senior, zaakwaarnemer van de voormalig verdediger, in gesprek met Voetbal International. "Wat mensen van Roda hebben gezegd over een eerdere beslissing is voor hun rekening, maar Ernest wil de komende dagen nog afwachten."

"Hij heeft een paar dagen geleden een prima gesprek gehad met technische mensen van Roda (hoofdscout Toine van Mierlo en hoofd opleidingen Louis Coolen, red.), dat is waar", vervolgt Ploegsma senior. "Maar er zijn nog wel wat zaken die hij belangrijk vindt om te weten: speelt de clubs volgend jaar in de Eredivisie of in de Jupiler League, bijvoorbeeld. En welke mogelijkheden er liggen voor de toekomst."

Dinsdag volgt er een gesprek tussen Ploegsma senior en Faber. De oefenmeester gaat een dag later op vakantie. "Het zou best kunnen dat we er dan nog niet uit zijn. Indien nodig onderbreekt Ernest zijn vakantie." Roda JC heeft echter absoluut nog niet beet bij Faber. "Er loopt nog meer, FC Eindhoven is bekend, maar er zijn ook andere dingen bijgekomen. Ernest gaat geen overhaast besluit nemen."