'Opvallende wending in transferperikelen rondom middenvelder Manchester City'
City houdt speler aan zijn contract

'Opvallende wending in transferperikelen rondom middenvelder Manchester City'

25-05-2015 20:49

Yaya Toure moet een transfer naar Internazionale uit zijn hoofd zetten. De Serie A-club dacht al zo goed als rond te zijn met de middenvelder, maar Manchester City wil toch niet meewerken. De Engelse formatie vindt Toure te belangrijk om te laten gaan.

Zijn zaakwaarnemer liet eerder nog optekenen dat het bijna negentig procent zeker was dat Toure zou vertrekken. Tegenover Sky Sports vertelde de belangenbehartiger namelijk dat Inter vergaande interesse had in de Ivoriaan. Toure scoorde dit seizoen tien doelpunten in 29 competitiewedstrijden voor Manchester City, maar wist veelal niet aan de verwachtingen niet te voldoen.

Manchester City nam de fysiek sterke middenvelder in 2010 over van FC Barcelona. In 2012 en 2014 hielp hij zijn werkgever aan het kampioenschap van de Premier League. Zijn huidige contract loopt nog twee jaar door. Op dit moment is Toure met City in Noord-Amerika voor een tour met Manchester City. Internazionale dacht Toure al binnen te hebben na een mondeling akkoord met de speler.