'FC Twente gaat na komst van technisch directeur toch in zee met Rutten'
FC Twente haalde een oude bekende van Fred Rutten

'FC Twente gaat na komst van technisch directeur toch in zee met Rutten'

26-05-2015 11:55
4

De aanstelling van een nieuwe trainer bij FC Twente lijkt in een stroomversnelling te raken nu de club in Ted van Leeuwen een nieuwe technisch directeur heeft aangetrokken. Het gerucht dat Fred Rutten terugkeert in Enschede lijkt door die aanstelling steeds sterker te worden.

Van Leeuwen en Rutten werkten in het verleden al eens samen bij Vitesse. In het seizoen 2012-2013 was Rutten trainer en Van Leeuwen technisch directeur. Beiden hebben een goede herinnering aan de samenwerking. Bij FC Twente ging de naam van Rutten als nieuwe leider van de ploeg al langer de rondte. Volgens TC/Tubantia lijkt een hernieuwde samenwerking een 'kwestie van weken'. Rutten was al twee keer eerder trainer van de Enschedese club (tussen 2000-2001 en 2006-2008). Hij won onder andere de beker.

Twente zou in de zomer afscheid willen nemen van trainer Alfred Schreuder. Rutten werd vorige week ontslagen als trainer van Feyenoord. De oefenmeester uit Wijchen kreeg de Rotterdamse machine niet meer aan de praat en verloor de derde plek op de ranglijst. Daardoor was Feyenoord gedwongen te proberen via de play-offs Europees voetbal te halen. Ook dat lukte niet.