Depay loopt 'anders' binnen bij Nederlands elftal: Het is een aparte situatie
"Zo'n stap naar een grote club"

Depay loopt 'anders' binnen bij Nederlands elftal: "Het is een aparte situatie"

26-05-2015 15:48
1

Memphis Depay is het mannetje. Een kleine twee weken geleden kwam zijn transfer naar Manchester United rond en dus liep hij 'anders' het trainingskamp van Oranje in Hoenderloo binnen.

De lach staat gebeiteld op het gezicht van Depay, na het kampioenschap met PSV, de droomtransfer naar Engeland en een korte vakantie op Ibiza. "Al die mooie momenten neem ik mee naar de trainingen hier", vertelt vijftienvoudig international aan de NOS, na de eerste training van Oranje. "Lekker om weer met de jongens te trainen."

Wedden

Meer odds

De 21-jarige topscorer van de Eredivisie (22 goals) is nog niet officieel gepresenteerd door Manchester United, maar alles is wel bijna rond. "Het is een aparte situatie", zegt de aanvaller, die al medisch werd gekeurd. "Zo'n stap naar een grote club. Ik kijk uit naar die presentatie."

De aandacht gaat nu echter eerst uit naar de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten en de cruciale interland tegen Letland (EK-kwalificatie. Depay: "Ik vind het lekker om hier te trainen en ik kijk uit naar de twee wedstrijden. Ik weet wat er verwacht wordt als ik speel en daar moet ik mee omgaan."