'Als je het bij Ajax laat zien, word je geaccepteerd. Ik heb ervoor moeten vechten'
'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste'

'Als je het bij Ajax laat zien, word je geaccepteerd. Ik heb ervoor moeten vechten'

26-05-2015 22:51
6

Simon Tahamata maakte in het verleden naam in het shirt van Ajax. Volgens hem komt er meer bij kijken dan 'alleen' voetballen in het shirt van de Amsterdamse club.

"Een Ajacied moet altijd een voorbeeld zijn. Er wordt altijd op je gelet. Je moet ook altijd voor het Ajax-gevoel staan: de beste willen zijn. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Altijd het beste durven vragen van jouw spelers hoort daarbij. Daarom voetballen talenten ook bij Ajax", zegt hij op de clubsite.

"We moeten nóg harder zijn, vind ik. Discipline hoort daarbij. Jonge plantjes kan je nog sturen. Een oudere en dikke plant buigt niet meer. Het gaat erom talenten bepaalde bagage mee te geven, te sturen. Naast het voetbal ook in sociaal opzicht."

"Toen ik bij Ajax begon was ik A-junior, maar klein voor mijn leeftijd. Daarbij kwam ik als 'boertje' van buiten Amsterdam. Ik kreeg dispensatie. Dat ik in de B1 kon spelen is misschien mijn redding geweest. Natuurlijk kon ik voetballen. Maar dat moest ik wel laten zien. Als je het laat zien word je vanzelf geaccepteerd. Ik heb er in het begin hard voor moeten vechten."