Bom barst bij Go Ahead: Ik spreek op persoonlijke titel
"Dat is me echt in het verkeerde keelgat geschoten"

Bom barst bij Go Ahead: "Ik spreek op persoonlijke titel"

27-05-2015 09:18
14

Marnix Kolder heeft hard uitgehaald naar zijn oude trainer Foeke Booy. Onder diens leiding begon Go Ahead Eagles, de club van Kolder, aan het seizoen in de Eredivisie. Dennis Demmers maakte de voetbaljaargang af, maar degradeerde met Eagles na een wanvertoning tegen De Graafschap.

Kolder antwoordt met zijn uitlatingen aan het adres van Booy op de kritiek die Booy juist op Demmers en Eagles had. "Ik vind het schandalig hoe Foeke op deze manier zijn eigen straatje probeert schoon te vegen", aldus Kolder tegenover Voetbal International. "Ik wil echt niet over en weer met modder gooien, maar ik vind wel dat ik moet laten weten hoe het echt zit. Geloof me, deze mening wordt heel breed gedragen in de spelersgroep. Maar ik spreek op persoonlijke titel. Ik wil anderen er niet mee belasten."

Booy trok onder meer de loyaliteit van zijn assistenten in twijfel. "Dat is me echt in het verkeerde keelgat geschoten. Zowel Demmers als Michel Boerebach heeft Foeke juist heel erg gesteund", vervolgt Kolder. "In zijn eerste jaar heeft Booy nog behoorlijk geprofiteerd van het werk van zijn voorganger (Erik ten Hag, red.) en met de jongens die er onder Ten Hag ook al waren. Daarna is het misgegaan met het aankoopbeleid en daar was Foeke ook mede verantwoordelijk voor, volgens mij. We hadden dit seizoen duidelijk een gebrek aan kwaliteit, maar de trainer heeft ons tactisch ook niet beter gemaakt."

De kritiek van Kolder op Booy is niet mals. "Het is toch een schande dat als Excelsior, FC Dordrecht en Willem II vorig jaar promoveerden wij er aan het einde van het seizoen uitvliegen? Foeke heeft ons niet goed genoeg voorbereid, de wedstrijdbesprekingen waren iedere week hetzelfde. Of ik hem dat verwijt? Misschien kon hij niet beter en was dit het gewoon."