FIFA trekt zich niets aan van onderzoek: verkiezingen en WK's gaan door
"Blatter niet verdacht"

FIFA trekt zich niets aan van onderzoek: verkiezingen en WK's gaan door

27-05-2015 11:30
14

De FIFA is niet van plan om de presidentsverkiezingen van komende vrijdag uit te stellen. De wereldvoetbalbond laat woensdag weten dat er nooit sprake van is geweest om het evenement te verplaatsen. Tevens wordt er niet getornd aan de WK-toewijzingen.

De FIFA werd woensdag opgeschrikt door het bericht dat minstens zes officials zijn gearresteerd, waaronder vice-voorzitter Jeffrey Webb. Tevens wordt een strafrechterlijk onderzoek gedaan naar de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar.

De wereldvoetbalbond trekt zich daar echter niets van aan. De verkiezingen van vrijdag gaan gewoon door en de WK's van 2018 en 2022 vinden zoals gepland plaats in Rusland en Qatar. Dat liet een woordvoerder van de FIFA weten bij de persconferentie enkele uren na de arrestaties. "Het één heeft niets te maken met het ander", verklaarde men. "Dit is niet goed voor het imago van de FIFA, maar we zijn blij met het onderzoek."

"Tevens willen we duidelijk maken dat Sepp Blatter niet wordt verdacht. Dat is belangrijk, geen bijzaak. Hij is niet betrokken bij dit onderzoek en richt zich op de verkiezingen", aldus zegsman Walter de Gregorio. "Het is de FIFA dat lijdt onder deze gebeurtenissen. Wij zijn slachtoffers, net als de voetbalfans natuurlijk. Maar we kijken uit naar de resultaten van het onderzoek."