'Suriprof' krijgt contractverlenging in Den Haag en gaat voor honderd duels
ADO verlengt met basiskracht

'Suriprof' krijgt contractverlenging in Den Haag en gaat voor honderd duels

27-05-2015 13:35

ADO Den Haag heeft het contract van Dion Malone met twee jaar verlengd. De club meldt op de website dat de verdediger nu vastligt tot de zomer van 2017. Malone is de derde speler in korte tijd die zijn handtekening zet onder een langere verbintenis bij de Haagse club. 

Na Danny Bakker en Kevin Jansen is Malone (26) de derde speler in dat rijtje. In de zomer van 2012 kwam Malone over van Almere City FC waar hij al sinds 2008 in het betaald voetbal actief was. Toen kwam hij binnen als rechtsback. De laatste weken werd Malone vooral geposteerd op het middenveld. In zijn eerste drie seizoenen in dienst van ADO kwam Malone tot 89 wedstrijden. 

Hij werd ook al opgeroepen voor de Suriprofs en heeft uitzicht op een 'interlandcarrière' bij het nog officieuze elftal van Suriname. Trainer Henk Fraser van ADO Den Haag kan de komende seizoenen dus beschikken over één van de vaste waarden in zijn ploeg. Andere belangrijke spelers als Jansen en Bakker gaven ook al hun ja-woord op een langer verblijf. Dat past in de nieuwe visie van de club sinds de Chinese overname.