'Tastbare prijs' voor het oprapen: Dan heb je wel recht op een finaleplaats
Donderdag eerste clash in Heerenveen

'Tastbare prijs' voor het oprapen: "Dan heb je wel recht op een finaleplaats"

27-05-2015 18:36

Vitesse gaat donderdag op voor de eerste ontmoeting van de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland is sc Heerenveen de tegenstander. Trainer Peter Bosz heeft ontzag voor de opponent, maar rekent op een goed resultaat. 

"Ik verwacht dat zij terug zullen zakken en in de omschakeling willen toeslaan", legt Bosz uit op de clubsite van de Arnhemmers. "Het is een repeterend antwoord, maar zo spelen de meeste ploegen tegen ons. Met de eerste twee duels dit seizoen kan ik in dit stadium niet veel. Dat zijn fases in een voetbaljaar. Het is nu belangrijk om te zien hoe wij het in Heerenveen gaan doen. Ik vond ze fysiek beter dan Feyenoord. Maar wij zijn fysiek ook nog prima in orde. Interessant om te zien hoe het morgen gaat."

Bosz denkt dat Heerenveen en zijn eigen ploeg terecht in de finale van de play-offs zijn beland. "Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Dit is een tastbare prijs. Heerenveen heeft Feyenoord uitgeschakeld. Dan heb je wel recht op een finaleplaats", citeert Voetbal International hem. "Wij hebben laten zien dat we Zwolle aankonden. In mijn ogen zijn de twee ploegen die het meeste recht hebben op de finale overgebleven. Uiteraard gaan wij er vol vertrouwen in."

Of Vitesse favoriet is voor de clash? "Ik kijk daar niet naar. Zijn wij op basis van het seizoen favoriet? Maar wat voor een seizoen hebben wij achter de rug? We hebben constant goed voetbal gespeeld met drie negatieve uitschieters. Qua voetbal was het heel constant, qua resultaten kwam het later pas", zo weet Bosz.  

Vitesse moet het tegen Heerenveen doen zonder aanvaller Renato Ibarra. De vleugelspits is geblesseerd. Wallace vervangt hem.