Tighadouini is weer belangrijk en schenkt NAC Breda cruciale overwinning
Zondag tweede ontmoeting in Breda

28-05-2015 21:51
3

Lijfsbehoud in de Eredivisie is dichtbij voor NAC Breda. In de eerste ontmoeting van de eindstrijd van de play-offs boekte de Brabantse formatie donderdagavond een cruciale zege bij Roda JC: 0-1. Adnane Tighadouini, dit seizoen al zo vaak belangrijk voor NAC, tekende voor de enige treffer.

In het levendige duel, een kwartier later begonnen omdat de Bredase fans in de file stonden, was de eerste kans voor de thuisploeg. Marc Höcher schoot in het zijnet, vrijgekomen aan de linkerkant van het strafschopgebied. NAC schrok er niet van. Na tien minuten had Guyon Fernandez zijn ploeg zelfs aan de leiding moeten brengen. De aanvaller, na een mislukte tweede seizoenshelft plots op dreef in de nacompetitie, kon de voorzet van Tighadouini net niet aanraken.

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar redde aan de andere kant op een inzet van Mitchel Paulissen en zag vervolgens hoe Tighadouini op aangeven van Divine Naah de 1-0 binnenschoot. NAC had het belangrijke uitdoelpunt binnen en nam gas terug. De thuisploeg drong wat aan, maar veel kansen leverde het tot de rust niet op. Roda kwam zelfs goed weg toen Tighadouini kort voor rust te hoog schoot.

Na rust beperkten de Bredanaars zich toch vooral tot het consolideren van de voorsprong. Maaskant bracht met Joeri de Kamps voor Naah iets meer zekerheid in. De Bredanaars leunden achterover maar boden daardoor, net als een week eerder in Venlo tegen VVV, de tegenstander wel de gelegenheid kansen te creëren. Anco Jansen miste van dichtbij. Een schot van Paulissen ging voorlangs.

Met het inbrengen van Gill Swerts voor Demy de Zeeuw was duidelijk dat NAC de aanvallende intenties, voor zover die er nog waren, helemaal liet varen. Roda vond ondanks aandringen geen gat in de Bredase muur. (ANP)