Uth rekent op mooie transfer: De club verdient er ook een paar centen aan
"We moeten nog zien of de clubs eruit komen"

Uth rekent op mooie transfer: "De club verdient er ook een paar centen aan"

29-05-2015 00:10
5

Mark Uth heeft donderdagavond vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd in Friesland gespeeld. De spits is dicht bij een terugkeer naar Duitsland, waar 1899 Hoffenheim hem met open armen op staat te wachten.

Uth rekent op een transfer naar de nummer acht van de Bundesliga. "Of het mijn laatste wedstrijd is geweest? Ik weet het nog niet, ik heb nog niet getekend", houdt hij een slag om de arm in gesprek met de NOS. "We moeten nog zien of de clubs eruit komen."

De Duitse goaltjesdief was donderdagavond weer goed op dreef voor Heerenveen, dat in de eerste ontmoeting met Vitesse in de finale van de play-offs om een Europees ticket bleef steken op 2-2. Uth tekende voor de belangrijke én schitterende gelijkmaker.

Dwight Lodeweges gunt zijn spits een transfer naar Hoffenheim. "Als hij die stap kan maken, is het geweldig voor hem. Het is misschien ook wel belangrijk voor de club, anders loopt hij volgend jaar voor niks weg. De club verdient er dan ook een paar centen aan", aldus de trainer.

"Mark heeft het ook verdiend. Hij heeft er heel veel arbeid in gestoken en was hartstikke belangrijk, ook vandaag weer. Wie had dat gedacht een jaar geleden? Toen kwam hij terug van Heracles en was het van: nou, dat is hem niet echt. Hij heeft geweldig revanche genomen en geweldige stappen gemaakt."