Vertrokken spits heeft zijn hart verpand: Wat ik voor Ajax voel, is ware liefde
Oud-Ajacied praat over oude club

Vertrokken spits heeft zijn hart verpand: "Wat ik voor Ajax voel, is ware liefde"

29-05-2015 09:36
2

Marko Pantelic speelde weliswaar maar één seizoen bij Ajax, maar heeft zijn hart verpand aan de Amsterdamse club. De Serviër maakte na zijn overstap van Hertha BSC naar Ajax 21 doelpunten en werd een publiekslieveling in Amsterdam.

In gesprek met Ajax Showtime blikt hij terug op zijn kort maar krachtige tijd bij Ajax. De spits spreekt nog steeds vol liefde over zijn oude werkgever. "Wat ik voor Ajax voel in mijn hart, kan niemand wegnemen. Dat is ware liefde. Er ontstond liefde tussen mij, de club en de supporters."

De aanvaller had graag langer gebleven, maar Ajax weigerde hem na één seizoen een langdurige verbintenis voor te leggen en wilde maximaal voor één jaar verlengen. "Het leven is wonderlijk en vreemd tegelijk. Soms geeft het je kansen en soms niet. Ik wilde graag langer bij Ajax blijven. De filosofie van de club was helaas niet ingesteld op oudere spelers."

Pantelic nam afscheid met de KNVB Beker en scoorde in zijn laatste wedstrijd in de Amsterdam Arena. "Ik herinner me mijn laatste wedstrijd nog goed. Ik scoorde twee keer en kreeg daarna een publiekswissel. Een paar dagen later wonnen we de beker uit bij Feyenoord, waardoor ik daarna mooi afscheid kon nemen tijdens de huldiging."