Dubieus Vitesse-doelpunt beoordeeld: Voor ons is er geen sprake van twijfel
Doelpunt van Vitesse onder de loep

Dubieus Vitesse-doelpunt beoordeeld: "Voor ons is er geen sprake van twijfel"

29-05-2015 10:48
3

Aan de 1-0 van Vitesse tegen sc Heerenveen zat een luchtje van ongeldigheid. Toen Valeri Qazaishvili de bal binnentikte, werd er vanuit het publiek een bal voor het doel gegooid, waardoor er ineens twee ballen bij elkaar in de buurt lagen. Scheidsrechter Björn Kuipers twijfelde niet. 

De spelers van Heerenveen protesteerden opvallend genoeg helemaal niet. Ook voor Kuipers bestond er geen enkele twijfel. "Als er twee ballen in het veld liggen, moet je alleen maar fluiten wanneer een bal in de weg ligt", zei Kuipers na afloop tegenover de NOS.

"Dat was niet het geval", aldus de leidsman. "Er is geen enkele speler die reageert, iedereen speelt gewoon door, voor mij niet hinderlijk en dus een doelpunt. Voor ons is er geen sprake van twijfel."

De wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 2-2. In Arnhem staat zondagmiddag het laatste duel in de play-offs op de planning. Dan ontvangt Vitesse de Friezen in Arnhem. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League.