'Internazionale wil terug naar de top met Marokkaan van dertig miljoen'
Inter op jacht naar nieuwe sterren

'Internazionale wil terug naar de top met Marokkaan van dertig miljoen'

29-05-2015 17:23
2

Internazionale hoopt Mehdi Benatia te kunnen verleiden om terug te keren naar de Serie A. De Marokkaanse verdediger van Bayern München werd afgelopen zomer voor ongeveer dertig miljoen euro overgenomen van AS Roma. 

Inter heeft nu serieuze plannen om de buidel te trekken voor Benatia en de Duitsers een bedrag van dezelfde grootte voor te leggen. La Gazzetta dello Sport meldt dat trainer Roberto Mancini zelfs al een onderhoud heeft gehad met de international. Zelf zou Benatia al enkele telefoontjes hebben gepleegd met diverse spelers van Inter. Hij is met name benieuwd naar de staat van het elftal en het niveau van de Italiaanse competitie.

Nu Inter opnieuw een matig seizoen achter de rug heeft, is de Champions League-winnaar van 2010 er op gebrand om komend jaar terug te keren aan de top. Mancini heeft de toezegging gehad dat hij in de zomer flink kan investeren. Yaya Touré is het belangrijkste doelwit en ook een topverdediger staat hoog op de wensenlijst. Aymen Adbennour (AS Monaco) is een andere kandidaat, mocht de transfer van Benatia niet van de grond komen.