Goudhaantje Dost kan zijn ogen nog niet geloven: Dat was echt ongelooflijk
"Hier is dat wel het geval"

Goudhaantje Dost kan zijn ogen nog niet geloven: "Dat was echt ongelooflijk"

29-05-2015 22:29
1

Bas Dost speelt met VfL Wolfsburg zaterdag de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Hij blikt in aanloop naar de kraker vooruit, maar ook terug op zijn jaren in Nederland, waar hij een persoonlijke prijs kon vieren.

"Ik ben verheugd. Tot tweemaal toe strandden we in de halve finale. Nu staan we in de finale. Ik heb nog nooit een finale gespeeld, dus dit is heel bijzonder voor me. Ik heb gehoord dat er in Berlijn een supersfeer zal zijn en ik heb veel vertrouwen in ons team", aldus Dost op de website van de Duitse voetbalbond. De Nederlandse spits maakte naam voor zichzelf door in de tweede seizoenshelft vurig te beginnen en aan de lopende band te scoren. "De tweede seizoenshelft... Dat was echt ongelooflijk."

Zelf verloor Dost, in de vier duels die hij speelde, nog niet van Dortmund. "Dat klopt, ik heb nog niet van Dortmund verloren." Dost glimlacht. "Het bevalt me wel dat zij ook willen voetballen. Ze trekken zich niet terug om te wachten op een fout van de tegenstander. Ik denk daarom ook dat de finale een heel leuke wedstrijd wordt. Beide clubs willen voetballen en scoren", aldus de goaltjesdief, die nog nooit een echte prijs won. Dost countert: "In Nederland ben ik topscorer geworden. Dat was persoonlijk succes. Maar ik heb ook nog nooit bij een club gespeeld die écht meedoet om de prijzen. Hier is dat wel het geval."