Meest waardevolle Eredivisie-speler naar Oranje: Ga echt geen speeltijd eisen
"Speeltijd eisen doe ik echt niet"

Meest waardevolle Eredivisie-speler naar Oranje: "Ga echt geen speeltijd eisen"

30-05-2015 09:41

Voor Luuk de Jong zit het goede seizoen er nog niet op. De spits heeft zich in het kampioenenelftal van PSV teruggeknokt in Oranje en dus mag hij zich nog verheugen op interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. 

De Jong, dit seizoen goed voor twintig goals en tien assists, geniet enorm sinds hij terug in Nederland is. "Ik zit lekker in mijn vel ja", lacht hij in gesprek met de NOS. "Net als toen bij FC Twente eigenlijk. Al denk ik wel dat ik nu wat verder ben. Dat merk ik ook op trainingen. Toen ging het allemaal wat sneller. Nu ben ik meer gewend."

Het buitenland heeft hem dus goed gedaan, maar spijt van zijn terugkeer naar Nederland heeft hij zeker niet. "Met mijn manier van spelen kon ik belangrijk zijn voor het team. Het is de perfecte combinatie geweest en dus ook de perfecte keuze", aldus De Jong, die nog vier jaar bij PSV onder contract staat en nu dus voor de interlands met het Nederlands elftal staat.

"Ik krijg nog steeds een 'wow-gevoel' als ik me bij Oranje mag melden. Maar speeltijd eisen doe ik echt niet. Je hoopt altijd op minuten, en elke minuut die ik kan spelen zou mooi zijn", besluit hij.