In het kort: Twente-flop naar Celtic, El Ghazi weg, 'topscorers' gedegradeerd

In het kort: Twente-flop naar Celtic, El Ghazi weg, 'topscorers' gedegradeerd

01-06-2015 21:20
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Boyata naar Celtic
Dedrick Boyata maakt de overstap naar Celtic. De Belgische verdediger kost de Schotten ongeveer twee miljoen euro. De verdediger komt over van Manchester City, dat hem in het verleden een halfjaar verhuurde aan FC Twente. Die uitleenbeurt werd geen groot succes. Boyata (24) tekent een vierjarig contract bij Celtic. 

El Ghazi verlaat Jong Oranje
Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi heeft het vriendschappelijke toernooi in Toulon wegens privé-omstandigheden verlaten. De international van Jong Oranje mist daardoor de naderende ontmoeting met Frankrijk, op donderdag, en de daaropvolgende duels die eventueel zullen volgen. El Ghazi tekende in het openingsduel van het toernooi voor één treffer. Oranje won toen met 3-2 van Costa Rica. 

Algerijnse topscorers gedegradeerd
Veel doelpunten maken is blijkbaar niet altijd een garantie voor handhaving. In de Algerijnse competitie werd MC El-Eulma de meest scorende ploeg met veertig treffers, maar de club eindigde slechts op de veertiende plaats, goed voor degradatie aan het einde van het seizoen. El-Eulma had bovendien de topscorer van de competitie in de gelederen en reikte tot de achtste finales van de Afrikaanse Champions League 

Slecht nieuws voor Moisander
Sinisa Mihajlovic vertrekt als hoofdtrainer van Sampdoria. De 46-jarige Serviër heeft maandag in een open brief op de clubsite laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De kans is groot dat hij naar Napoli of AC Milan overstapt. Het vertrek van Mihajlovic is slecht nieuws voor Niklas Moisander, die op voorspraak van de succesvolle coach in de zomer transfervrij naar Sampdoria verkast.

Einde 2015 voor Borven
FC Twente moet het de rest van het 2015 stellen zonder Torgeir Borven. De Noorse spits komt dit kalenderjaar niet meer in actie door een heupoperatie, waarvan het herstel langer duurt dan verwacht. Borven (25) dacht na zijn operatie in april van dit jaar ongeveer vier maanden uit de roulatie te zijn. Door de tegenslag zit Twente voor volgend seizoen erg dun in zijn spitsen. Luc Castaignos wordt in de zomer waarschijnlijk verkocht, al maakt Jari Oosterwijk zijn entree in de A-selectie.

Timmermans bespuugd
Frans Timmermans is zondag na afloop van de krankzinnige promotie van Roda JC bespuugd door NAC Breda-fans. De eurocommissaris en oud-minister van buitenlandse zaken was door het dolle heen en vierde samen met de spelers het feestje op het veld. Kort daarna liep het uit de hand en werden Limburgse fans die buiten het uitvak zaten bestormd. Timmermans moest het bekopen met een klodder speeksel in zijn gezicht.