'Je kunt zijn komst niet puur zien als het inspelen op een vertrek van Clasie'
"Dit voelt vooral als een nieuw begin"

'Je kunt zijn komst niet puur zien als het inspelen op een vertrek van Clasie'

29-06-2015 08:22

Giovanni van Bronckhorst begon eind vorig seizoen noodgedwongen al aan zijn klus als hoofdtrainer van Feyenoord, dat onder leiding van de nieuwbakken oefenmeester werd uitgeschakeld in de play-offs om Europees voetbal. Feyenoord startte zondag aan een nieuw seizoen en dat gebeurde met frisse moed.

"Dit voelt vooral als een nieuw begin. Dit moet ook echt een frisse start zijn. Ik heb het tijdens mijn praatje zelfs helemaal niet meer gehad over vorig seizoen. Ik heb de jongens verteld dat we nu volle zes weken de tijd hebben om ons klaar te stomen voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. En dat de eerste training hopelijk het begin van iets moois zou zijn", aldus Van Bronckhorst na de eerste training in voorbereiding op het seizoen 2015/'16 tegenover het Algemeen Dagblad.

Feyenoord is volgens Van Bronckhorst verlost van de negatieve tendens van vorig jaar. "Ik denk dat zo'n gevoel van chagrijn vanzelf verdwijnt. Als je een slecht seizoen achter de rug hebt, dan ga je als voetballer tijdens een vakantieperiode toch nadenken. Iedereen wilde zo snel mogelijk weer beginnen om het afgelopen seizoen te vergeten. Dat gevoel kreeg ik wel toen ik naar mijn spelers keek."

Tussen die spelers zat ook aankoop Marko Vejinovic. "Marko is een welkome aanvulling voor onze middenlinie", aldus Gio, die nu veel middenvelders tot beschikking heeft. "De komst van Marko kun je niet puur zien als een kwestie van inspelen op een vertrek van Clasie, want ik hoop dat Jordy hier gewoon blijft. Maar als Clasie wel zou gaan, hebben we de vervanger al in huis."